Bio nega za lase

V poplavi izdelkov za nego las najdemo večinoma takšne, ki vsebujejo lasem in telesu škodljive snovi. V nakup nas privabljajo mamljive cene in odlične obljube, ki jih skupaj z izdelkov prodajajo proizvajalci. V nekaj dneh lahko imamo popolnoma drugačne lase, obljubijo, ali pa dodajo kak mililiter šampona več, da bi se človek ne mogel upreti skušnjavi. Dejstvo pa ostaja isto. Veliko škodljivosti in le malo učinka.

Telo in učinki nanj

Nega las ni povezana le z lasmi. Kako se učinkovine skozi lasišče prenašajo globlje v telo so raziskovali številni znanstveniki. Večina snovi v šamponih, balzamih in drugih izdelkih za nego las, preko kože lasišča deluje na naš organizem. Obstaja kar nekaj izdelkov, tudi zelo znanih znamk, ki so jih morali zaradi škodljivosti kmalu umakniti iz prodaje. Testiranja na škodljive snovi še zdaleč niso nadzorovana v zadostni meri. Prav zaradi tega ne smemo zaupati besedam, ki nam jih obljubljajo reklame.

Maske za lase so zelo priljubljene. Obstaja pa nevarnost, da se zaradi predolgo trajajoče obloge pojavijo škodljivi učinki na lase. Še več, znani so izdelki, ki so tako poškodovali lase, da so ti deloma izpadli. Ali pa so se uporabnice morale zadovoljiti s kratko pričesko oziroma s podaljški  za lase. Obiščite spletno stran, na kateri izveste več o tej rešitvi.

Učinki na okolje

Ne le, da se izogibajmo škodljivim učinkom na lase in telo, temveč je potrebno razmišljati tudi o okolju, v katerega zlivamo ostanke naših izdelkov za nego. Ljudje živimo življenje, ki prinaša veliko negativnosti okolju že samo po sebi. Zastrupljanje s škodljivimi ostanki, ki v naravi niso razgradljivi, je le še pika na i našemu nespoštljivemu početju. Tudi druge prakse nege las so lahko za okolje škodljive, na primer prepogosto pranje las, večkratno sušenje in uporaba vseh mogočih naprav za urejanje pričesk. Da nalijemo olja na ogenj, uporabljamo še razne dodatke iz umetnih mas, kot so sponke in umetni podaljški za lase.

Izberimo raje bolj ekološke prakse, pustimo kdaj lase sušiti na zraku, kupujmo izdelke, ki vsebujejo ekološko razgradljive sestavine. Uredimo si lase brez umetnih voskov, pršil in podobnih izdelkov, ki ne le onesnažujejo okolje, temveč tudi negativno vplivajo na naše zdravje. V kolikor res ne moremo brez podaljševanja las, izberimo vstavke, ki so naravni. Zapomniti si velja, da naša vrednost ni določena le po sledenju najnovejših modnih trendov, temveč tudi po nasmehu na obrazu.

Če želite izvedeti več o podaljševanju las, ki trenutno spada med največje modne hite, obiščite spletno stran.