Otroška trgovina z lesenimi igračami

Otroška trgovina BK Trade s ponudbo, ki se vrača k naravi
Vračanje k naravnemu življenju je v svetu že dolgo trend, ki se kaže tako v težnji po bolj kakovostnem stilu življenja, v katerega je vključenega več gibanja in predvsem veliko več zdrave prehrane, ta smernica pa se odraža tudi na področju igrač. Danes vsaka otroška internet trgovina, specializirana za igrače in opremo nekoliko višjega razreda, nudi tudi pester nabor igrač iz lesa. Zakaj ravno les? Ker gre za naraven in zdravju prijazen material, ki smo  ga v preteklosti ob široki uporabi plastičnih mas nekoliko zanemarili, nove tehnologije pa so nam omogočile, da ga spet uporabljamo vse pogosteje. Iz lesa niso več zgolj kocke, s katerimi gradimo stolpe in mesta, temveč vsaka otroška trgovina ponuja tudi različne lesene sestavljanke, lesene avtomobilčke in vlakce, lesene poganjalce in še bi lahko naštevali. Takšna spletna trgovina ponuja kakovost iz narave in zdravo igro, hkrati pa tudi bistveno pomaga pri vzgoji otrok, ki se zavedajo pomena narave in varovanja okolja, predvsem pa pametne in učinkovite uporabe naravnih virov.


Otroške spletne trgovine ki ponujajo izdelke za otroke, otroško opremo in igrače, se danes najdejo povsod, precej težje pa je najti tiste, ki se lahko pohvalijo s tem, da ponujajo kakovostne proizvode – še zlasti kakovostne igrače, ki jih pogosto ne moremo najti pri največjih trgovcih, temveč se je potrebno ponje odpraviti v specializirane otroške prodajalne, ki v svoj program uvrščajo le najboljše izdelke – torej igrače, ki veljajo za didaktične, za kakovostne in varne, predvsem pa otroka marsičesa naučijo in tako pomagajo pri njegovem razvoju. In kako vemo, da otroška spletna trgovina ponuja resnično najboljše? Običajno o tem priča velika izbira lesenih igrač, ki so zadnje desetletje doživele pravi preporod.


Eko otroška trgovina
V svetu je na voljo precej eko trgovin, kjer ponujajo zgolj prijazne izdelke, in med temi je lahko tudi otroška trgovina. Pri nas je žal še nismo dočakali, gotovo pa jo v prihodnje bomo. In kaj takšna otroška trgovina ponuja? V njej je plastika tabu, tako  kar se tiče izdelkov kot njihove embalaže. Na voljo so eko plenice (bombažne), otroška eko oziroma organska kozmetika v primerni stekleni ali razgradljivi embalaži, lesene igrače ter igrače iz naravnega tekstila, oblačila in posteljnina iz naravnih materialov. Otroška trgovina tega tipa pa se ne ustavi nujno pri igračah, temveč ima dobro ponudbo tudi kar se tiče šolskih potrebščin in pribora za večje otroke – in kar priznajmo, da so zvezki iz recikliranega ali vsaj nebeljenega papirja tudi pri nas redkost in jih v splošnih prodajalnah težko dobimo, torej bi bila takšna ponudba več  kot dobrodošla tudi pri nas.